varkala

att förklara indien är ju helt omöjligt, ja försöker greppa allt men förgäves. igår satt jag och fanny och försökte sätta ord på indiska människor för att beskriva dem. men det var i princip omöjligt i kom fram till - egensinniga, unika, egendomliga, chockerande, speciella och så vidare.
men det är ju lite charmen. idag mötte vi upp min mamma som kom ner med plan till kerala. flygplan känns som tårdrypande lyx mot vår hemska tågupplevelse ner till kerala. holymoly. om jag inte hade behövt använda badrummet så mycket hade det var lite mer hallelluja men eftersom jag hade min favoritkvinnovecka så vart det frekventa besök och det värsta, avsolut värsta, men ändå skrattretande var på morgonen när jag akut behövde besöka det lilla hålet aka toaletten så utspelar sig följande.
jag:fanny godmorgon förlåt för att jag väcker dig men jag behöver verkligen toalettpappret
en mycket yrvaken fanny: förlåt så himla mycket men jag tappade det i hålet
jag: va vadå jag fattar inte
fanny: asså när jag gick på toaletten åkte det schvish ner i toaletthålet förlåt förlåt så vi har inget toalettpapper
jag:.....
fem minuter senare skrattgråter vi tillsammans.
hursom. man har väl varit med om det mesta! härdade. fast inte en enda kackelacka. och kerala är en av indiens häftigaste delstater - kommunistiskt, mest jämställda platsen i indien, bra utbildningssystem osv och allt detta märks tydligt dessutom är det mycket mer strukturerat och organiserat mycket bra även för en ostrukturerad svensk som jag. vi har landat där vi ska spendera nyår nu också efter backwaterstur och mat hos en familj serverat på bambulöv och så indisk festival i alleppey. varkala som vi hamnat efter två hisnande bussturer är inte likt mycket annat, lugn och ro mycke hundfritt, konstiga rickshawdrivers, dramatiska klippkanter med stup som inte är att leka med, stormig vatten, sol i moln, strand en lång trappa ner och restuaranger och boende här uppe på klipporna. precis vad vi behöver alltså efter all överhettning,det är otrolgt påfrestande med värmen. och att få gå i affärer utan massa köptvågsångestkänslor. livet är väldigt fantastiskt, tänk att man har möjligheter att göra sånt här det uppskattar jag abnormt mycket.
nu ska jag återgå till hundraåringen som klättrade ut genom fönstret och försvann.
obs glömde nämna att lonely planet är min bästa vän from now on. trodde inte guideböcker var något för mig men den har varit otroligt hjälpsam och gjort mig mycket tryggare. kram
och gott nytt år snart ju.


Kommentarer
Postat av: Elina

älskar att du bloggar från indien! gott nytt år! <3

2011-12-30 @ 20:15:50
URL: http://elinanilss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0