ba hejjj skogsmulle

längesen jag var i skogen. vill det helst varje helg nu!


in a good place

sitter och andas in efter helgen. mer eftertänksam och lite klokare(kanske). fan det är två veckor kvar till indien. ofattbart! lyssnar på white stripes klarar knappt något band just nu. har hittat tre jag klarar av att lyssna på: skriet, samling och white stripes. sinnestämningen passar bäst så. på fredagen var vi på fotografiskafest som var mer en galleriöppning. jag och fanny gjorde iallafall det bästa av situationen och dansade lite afrikansk dans.. i övrigt har jag varit på min favoritsportaffär (lol) som äntligen öppnat i estocolmo. det var heaven, jag har även haft advokado i fejjan - känns rätt bra, badat fotbad, haft matkoma, gjort smoothies, fått somna till högläsning av sent i november med en värmekudde på magen i mensvärksyra, och promenerat seriöst hela staden för att äntligen komma fram till sockenplan, surdegsbröd och kaffe. slutligen är jag hemma. och jag har äntligen lite tid nu. för städ, lite packning och dylikt.

pprrr

åså kom äntligen den här fredagen. och fan vad bra dag! på morgonen åt jag och fanny långfrukost med nybakt för att sen bege oss för att fixa visum. känns lite mer verkligt och jag har börjat räkna ner jobbdagar. det är elva kvar.
sen har det äntligen slutat klia i fingrarna. jag har nämligen handlat. en bok, en skjorta, en riktigt riktig bh, en mössa och frukter till fruktsallad. jag har promenerat hela stan med christer i p3 i öronen. känt mig lycklig och stark. och det som väntar är inte heller fy skam, fruktsallad framför svtplay för att sen åka in och hänga. är faktiskt sugen på det idag.
nu lämnar jag för idag, glad och förkyld.


stolt över att jag:

1.klarade mig på 45kr på två veckor, plus lite pantburkar iförsej. allt löser sig alltid
2.att jag och ellen gick på spinning intensiv och klarade det rätt så bra. fast vi kom ut som två gamla disktrasor


jag är rädd för att lyckas

-


gullmarsplansbron. det är becksvart. ja älskar att titta ut när en bro comes along, det är ofta en väldigt vacker utsikt. bäst är den mellan bergshamra och danderyd. jag åker hem från gymmet, filmen och peacheskonserten. en intensiv och bra dag.

mm


fattiga riddare

fattiga riddare en söndagsmorgon med stina. en helg utan alkohol numera regel än undantag. igår: rotfrukter i ugn med kyckling och massa prat tillsammans med fanny. snart filmfestivalens sista film men först gymmet med josefine.

filmer jag verkligen rekommenderar från filmfestivalen:
The lady.
The source.
The devils double.


uttråkad

budgetstatus: -9kr. tydligen
räddning: pantburkar. tömma skafferierna och gå på alla redan förbetalda biofilmer. nu bio rio


lyssna på den här låten, this is how we walk on the moon.

http://www.youtube.com/watch?v=eq5gjfN5lns&feature=related

bara

jag går runt och irriterar mig. På reklamer från stora företag som lyder: bli ihop med en stark flyttkille tills på måndag (för då börjar deras rea och han ska alltså bära allt du konsumerar). Jag blir så irriterad på så många plan. Man kan väl bära själv? Orkar knappt tänka på det. Och när jag fick höra att det huserar en flickkör på skolan. Har jag ens rätt att bli upprörd? Och jag kämpar verkligen medvetet med att berömma alla barn för vad dem gör, inte kommentera utseende och dylikt. Det kommer dem få nog av sen. Att se dem som enskilda individer och inte gulla med flickorna utan verkligen ha samma attityd åt alla en vis du klarar dig upp och hoppa mentalitet. Den tror jag man behöver senare i livet nämligen.
Jag sa att alla behövde spela fotboll idag och att alla skulle passa. I tio minuter. Inte mycket begärt. Efter fem stod tjejerna vid kanten. Vad är det? Kom igen nu. Då sa en av dem: men jag fattar inte, vad är det vi ska göra? Är det det helt ärligt så att alla ska springa efter EN boll?? Haha jag kunde bara skratta. Det var ju klokt sagt. Men de gav de en chans till och lyckades bidra till ett mål i sitt lag. Lyckan i det, att man såg att dem uppskattade det att det fanns laganda och att de äntligen förstod. För vad är en hörna om inte just ett hörn om ingen någonsin förklarar. Och varför ska dem spela fotboll när de ser män på tv som spelar men inga kvinnor. Växer man dessutom upp med skita inte ner dig oj gjorde du illa dig flicka lilla så är det klart man inte vill spela fotboll. Man är uppväxt till att ignonera fotboll. Och då är det inte lätt.
Idag rös jag till när en vuxen sa lilla gumman till ett barn. Fast vemvet denne kanske säger lille gubben lika ofta. Men vad vet jag jag tycker bara vi får passa oss lite.


Och till något annat. Tunnelbanan är märkbart överbefolkad- och dem diskuterar fina spårvagnsvägar mellan östermalm och lidingö. girl please. Vi behöver en ringbana, en till tunnelbanelinje, fler nät och så. Frågan är hur man kan göra upprop mot något vi är så beroende av. Jag älskar att åka tunnelbana. Men inte när det kostar multum, alla står som packade sillar, kommer ut som klubbade sälar och ibland inte ens kommer med tuben. För att inte tala om förseningar. Vill verkligen inte lägga energi eller ens en tanke på sl. Ska försöka att inte.


slow

Gud vilken otroligt långsam vecka. Tiden bara stannade upp, det var alltid tisdag eller onsdag. Och ändå har jag gjort massor hela veckan. Sett tre filmer, tränat tre gånger, jobbat som vanligt varje dag, tvättat, diskat. Fast när jag tänker efter har jag inte träffat en enda kompis. Pårikigt. En ensam vecka kanske blir en långsam sådan.


nu har jag overloadat med inlägg!

förlåt.

min bästa sambo! min husligaste kompis.


när jag fyllde tjugo år!<333<3


sista målet står

hej från SKoooLFliiiKA91. min tillvaro håller på att förändras lite och jag vet inte om jag riktigt gillar det. men jag trivs iallafall i min nya frisyr. sitter just nu i mitt kök och kokar linssoppa innan jag ska iväg på bio med stina. lite mycket tankegångar i huvudet. var vill man vara vill man jobba/plugga/leka/resa/bajsa. det är tråkigt att tänka på sen.

bugdeto

sen i måndags har jag haft 45kronor att leva med. pågrund av dålig planering och impulsiva handlingar. Dvs en svindyr vinterjacka, överkonsumering av filmfestivalen, lite nya unna-mig kläder, oförutsedda kostnader och otänksamhet på helgerna där man råkar bjuda alla på öl. min planering var icke närvarande och det slutade med att när jag gjorde nytt pass i måndags drogs mina survivalmoney och jag har alltså 45kronor kvar. Det här kanske är en helt okej budget för många men inte när man bor ensam. Då behöver man planering. Min sämsta sida. Nu har det bara gått två dagar men hittills har set gått bra. Måndag spenderade jag inga pengar alls, och dessutom planerade jag upp min tid. Efter jobbet: spinning, sen hem. Jag tog vad som fanns att äta hemma. En dags överlevnad. Igår. Planer då med, gym med Mira sen en festivalfilm därefter återigen hem och tömma huset på resurser som finncrisp och ägg. Med tanke på detta nollspenderande har jag idag planer att spendera.. Go all out. Se en film efter jobbet och sen köpa en gul lök och tre mjöliga potatisar till linssoppa. Och så ska det räcka för typ tre dagars mat.
Hela den här grejen känns rolig. Känns som om jag är mitt uppe i två överlevnadsveckor. Det känns tacksamt att jobba dessutom för att fylla upp tiden.
Jaja nog om pengar det löser sig alltid och är egentligen meningslöst.


runaway. lets have a toast from the assholes

imorse när jag gick ut i det bitiga vädret så kände jag så starkt med musiken och stämningen och tillfälllet att jag började gråta. Stillsamt. Jag känner hur jag håller på att hitta hem till mig själv. Vaje dag är inte längre full av någon slags tvekan om mig själv. Jag har lust med saker igen. Jag har makerat tillräckligt nu, jag gör inte saker jag inte vill för andra längre. Och det är inte längre jobbigt de stunderna när människor jag tycker är tråkig för att jag inte går ut och festar en fredag. Människor kommer alltid att ha problem med att man gör som man vill. Varje dag är inte längre en stormvåg av hundra känslor och insikter utan just nu ganska alldagliga med kämpande av fasta rutiner. Och det går ganska bra och vettigt.
Trapporna jag går i nu med pumpande mjölksyra efter ett träningspass känns så mycket lättare nu när mina ben är starkare.
Jag känner mig för varje dag starkare i mig själv och min identitet. Jag tar också tag i saker mer, äntligen har jag hittat lusten och värdet i mig själv. Att jag vill ordna saker. Göra saker för mig själv, ta hand om mig själv, uppskatta mig själv.
Jag var inte i närheten av här för ett år sen. Då tvekade jag och kämpade med min självbild. Var hemma och sa att jag var sjuk, fastän jag aldrig var sjuk. Jag tvekade på mig själv i många situationer.
Som på brandövningen. Förra året var jag rädd för att släcka elden. I år kände jag att jag kan och släckte den with no mercy. Haha herregud.. Jaja.
Vilket himla inlägg.


förtydliga

ps, bara mina erfarenheter från en enda arbetsplats och förhoppningsvis inte sanning överallt


människor och jag vet inte vad

människor är så lustiga i olika situationer. Jag älskar att studera dem i biblioteksmiljö, träningsmiljö, jobbmiljö, tunnelbanemiljö -framförallt underliga i tunnelbanemiljö. kan jag tycka. Men det kanske är för att tunnelbanebeetende blir så tydligt och ofta när man åker flera gånger om dagen.
i arbetsmiljö har jag funderat främst över könsroller, det märks nämligen väldigt tydligt. alla har sin plats och vi har visserligen en kvinnodominerad arbetsplats men de två utmärkande männen är två olika typer:
En gubbe som vill göra allt för att trycka ner dig får mina kvinnokollegor som inte orkar stå upp för sig själv att gråta, ställer krav, är divig, tror att han har chefsrättigheter. Och bara är allmänt gubbig och bitter. Jag låtsasler varje dag åt honom. Han har aldrig varit arg eller sagt någonting dumt till mitt ansikte men gör han det så vet jag redan i förväg en massa meningar jag tänker spotta ur mig. För det bubblar inom mig när jag får höra att han trycker ner mina kollegor. Sakta men säkert, bitter gubbe går på osäker tjej som har det svårt nog.
Typ 2. Yngre, rocknroll. En konstnärstyp som gör annat vid sidan om och liksom glider. Glider på allt, med stilen och latjobb. Han glider med i att folk genom hans sätt att se upp tror att han är en god människa med goda avsikter och en bra människosyn. Men ibland kommer de andra sidorna fram, nämligen när någon av alla tröttaxlade kvinnor lämnar över lite ansvar till honom - ber honom att bidra. Då regnar glåporden. Kärring, kärringjobb. Och dylikt. Och jag vet ju att som han behandlar andra behandlar han även mig när jag ber honom dela på vårat arbeta lika och jämnt. Då vet jag ser och förstår och smyghör hur han tycker att det är kvinnogöra att vi kvinnor bara gnäller och inte kan göra någonting själva. Det är förjävla tröttsamt. Båda typerna. Jag har lust att skriva ett brev till vardera och lämna innan jag slutar. Eller så går jag som nu och väntar. Väntar på ett tillfälle när dem bär samma tynga börda som vi andra och tillslut brister. För jag kommer att prata tillbaka. Från oss alla till er alla.


att ha crashbandicootmaraton klockan sex på morgonen efter att alla frossat i knäckebröd och spelat biljard. det handlar om vad man gör och inte stockholm i överlag.

en dag


sthlms filmfestival

det bästa som har hänt november är filmfestivalen. jag vill se höra och gå på allt! klä upp mig, gråta, känna, springa på folk jag känner, få en drink, vara i filmen jämt. november alltså. jag är skitnöjd.


visum

ordnar inför visum och fattar litegrann att jag kommer vara i värmen när det är som mörkast här.


this is how we walk on the moon

neil young i lurarna och en bra magkänsla, sådär en måndag. jag känner in en ny frisyr och är faktiskt riktigt bekväm i den. snart sätter filmfestivalen igång och jag ser verkligen framemot att få se fantastiska filmer ibland ensam ibland med vänner. det kommer bli en grym vecka.
indien närmar sig dessutom. ah. jag kan knappt tro det.


jag kan inte ha en blogg för i slutändan blir alla inlägg såhär tråkiga och jag vet inte det känns så himla meningslöst att ja, skriva så betydelselöst och ba HEJ BLOGGEN VAD ÄR DIN FAVORITKLUBBA TYP? positiv

förkyld. idag gick från botten till toppen ändå. himmelen var skitvacker när jag slutade jobbet, jag åkte och köpte en efterlängtad skohylla, lyssnade på massa podcasts jag missat och kom tillslut äntligen hem med energi? åt quiona med solrosfrön, tomater och halloumi. tänkte över livet, skryt, sverige, lycka och sånt. jag älskar när man har lite tid över till att tänka och inte bara ligger där och ska sova men och då tänker alla tankar man glömt tänka och blir stressad över att man aldrig somnar. ond cirkel. bakar bröd med valnötter och solrosfrön nu, mormor är tillbaka. lustigt förresten att min chef nämnde mitt hår och ba: du har klippt dig men det är ju ojämnt. såsom barnen sa typ. jag ba: mmm det har jag och det är OJÄMNT MED FLIT. deal with it? hon ba: jajo såklart......fint! börjat tänka mycket genus och ju mer jag läser om det desto mer självklart känns det, att prata om, uppmärksamma och jobba för. och jag har ju verkligen möjlighet att jobba för genus. jag har haft världens bästa samtal med barnen om det. vi pratade om hur modigt det var att våga vara sig själv och inte tänka pojk och flicktermer. tillslut räcktes lite händer upp och någon berättade att den tyckte om färgen rosa(flera gjorde det), några berättade om sina rädslor och massa fler förtroendesaker? så jävla fint? jag blev rörd. känner mig rätt behövd och mår bra. trots att jag är sjuk. imorgon går jag in i filmfestivalsbubblan och SOM jag har längtat!

be true to yourself


dra åt helvete vilken dag.

jag ÄLSKAR svtplay. om jag jobbade på svt, alltså det finns inte en arbetsplats jag skulle vara stoltare över. älskar att dem är nyttiga och nu att de gör värdefulla dokumentärer och ba embracar all slags kultur. det känns inte så pengadrivande. och den som är musikläggare(dem) får gärna ta mig som tjänare/följeslagare. idag fick de mig att tänka på: med risk för att låta jävligt töntig nu lycklig i det lilla ingen dag förgäves, varje dag är jävligt värdefull. åtminstone för någon. det pågår så mycket häftiga saker världen över och när man inte har möjlighet eller råd att resa så kan man åtminstone se det på film. eller vad sjutsiken öppnar man ögonen mer här hemma händer nog mer än man tror. och jag har nu två små filmideer som jag ska utveckla, tänkte GENOMFÖRA. redan imorgon tror jag. osvvvvv!!!!!!!!! alla böcker jag lånat idag. november the month of the vet inte? eller fan hela hösten är en enda projekt, upplysnings, praktisera, lära period.

dra åt helvete vilken dag.

jag ÄLSKAR svtplay. om jag jobbade på svt, alltså det finns inte en arbetsplats jag skulle vara stoltare över. älskar att dem är nyttiga och nu att de gör värdefulla dokumentärer och ba embracar all slags kultur. det känns inte så pengadrivande. och den som är musikläggare(dem) får gärna ta mig som tjänare/följeslagare. idag fick de mig att tänka på: med risk för att låta jävligt töntig nu lycklig i det lilla ingen dag förgäves, varje dag är jävligt värdefull. åtminstone för någon. det pågår så mycket häftiga saker världen över och när man inte har möjlighet eller råd att resa så kan man åtminstone se det på film. eller vad sjutsiken öppnar man ögonen mer här hemma händer nog mer än man tror. och jag har nu två små filmideer som jag ska utveckla, tänkte GENOMFÖRA. redan imorgon tror jag. osvvvvv!!!!!!!!! alla böcker jag lånat idag. november the month of the vet inte? eller fan hela hösten är en enda projekt, upplysnings, praktisera, lära period. ps. människor är så jävla häftiga, allihopa vad alla gör vad alla känner vad som döljer sig bakom ytor alla som spränger fördomar allas fördomar som sprängs alla som gillar sitt te på sitt sätt alla som gör någonting för sig själva och upptäcker att de blir glada och ännu finare att göra något för någon annan och bli genuint glad. huh. jag är helt överröst av känslor just nu. alla måste måste måste läsa noveller av jonas khessim (stavning och mellannamn??), titta på salong betong serien på svt, äta linssoppa och titta på svtplays dokumentär livet under en dag. kanske slänger in en länk imorgon eller nåt

november

att strosa planlöst tidigt en onsdag med grizzly bear i öronen. låta mensvärken värka gå med fyra knoddar på nordiska museet och gå förbi vissa delar för att det är så tråkigt. dricka det äckligaste kaffet bara för att få i sig något när man struntar i morgonalarmet. visa ett barn lite uppskattning och märka att det är precis det som det barnet behöver för att den inte får kärlek hemma. och så mensvärk känsla. couscoussallad i matsäck -får jag gå tidigare idag? kan jag gå redan nu klockan 1? att plötsligt ha skitmycket tid. det är sällan jag vet inte hur man dödar tid, använder tid, jag vet bara att jag i vanliga fall inte har så mycket tid nej inte mycket fritid. but then again. vad skulle man ens göra av all tid.


RSS 2.0