-

Fan ibland får man bara acceptera att det är en jävla skitdag. Man har lite ont i ryggen och ledsenhetskänslor. Så är det. Annars skulle man ju aldrig må bra. Ska snart på kickboxning och slå bort lite känslor iallafall.
Mår lite lite illa och hoppas imorgon känns bättre.

kommer kanske blogga betydligt mer här framöver: feliciajasmin.tumblr.com


Tisdag

Alltså. Man måste njuta av livet. För det är sånthär som gör det. Stunderna. Som nu: fick sluta tidigare, vandrade planlöst ut hann tänka märker att det har blivit vår går tillslut till ett kafe och sätter mig i en soffa för att läsa en bok. Har världens skönaste träningsvärk och vilodag idag. Stor kaffe i fin mugg. Snart kommer fanny och vi ska strukturera upp våra stackars lilla liv.
Trivs
Har förresten sadlat om till kock denna vecka. Måste laga onyttigt pga kocken har beställt skitmat men jag lagar nyttigt vid sidan om. Rebell. Hähä. Nä men.

Till alla män som har kostym om vill trycka ner en annan (kostympapporna) till er vill jag säga: jag är snyggare i kostym än ni.


Helgsnack

Har haft den absolut bästa helgen. Och våren är påväg? Hur bra? Fredagen på jobbet gjorde mig så besviken när mina arbetskollegor var osolidariska mot mig och en till. Med gråten i halsen gick jag till gymmet när jag slutade halv sex. Jobbade ur allt negativt och mådde tusen gånger bättre efteråt. Åkte hem till fanny efter och pratade om livet, gjorde fyllda paprikor i ugn, tittade på lily allen serien och somnade gott. Lördagen var lägenhetsvisning, lunch med tone och sen häng med gamla klasskompisarna.
Tillsist vart det söndag. Felicia bjöd mig på hermans och vi planerade våran framtid. Vi ska börja med att starta upp en blogg om det här. Länkar när det är dags. Ser ljust på det här året.
Fick också äntligen med mig jos på afrikanska dansen. Oherreminje, två hermansportioner i magen och dans? Gör inte om den. Men ändå värt. Sen handlade vi varsin matkorg. Chillade.
Och nu är jag hemma med världens godaste kokosmjölksoppa i magen. Lugn och ro och fredagsflörten i christer på högsta volym. Jobbar lite på en kompis födelsedagspresent och försöker tänka ut namnet på min och felicias bloggy.
Jaja.
Sportlovsvecka nu kör vi.
Köpte förresten ett par klackar. Blir asslång är skitcool kan inte gå men nu kör vi. De var så djävulskt snygga.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2978331/images/2012/pic_191339248.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2978331/images/2012/pic_191339248.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2978331/images/2012/pic_191339248.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2978331/images/2012/pic_191339248.jpg" class="image">


Ba en input

Med risk för att låta cheesy: jag älskar att vara vuxen.


Mississipi goddAmn. Onsdag!


Söndagsfrullen. Hade sällskap av hanna. Kan leva länge på den här helgen.


Woppaa

Lyssnar på christers fredagsflörten. Det ger mig lite helgkänsla en tisdag. Känns skönt. Annars. Att få väga dagen: ha det jobbigt på jobbet, men kompensera med cirkelfys först, middag m fanny där tiden råkade springa förbi oss, hem, en kopp te och en bok och lugnet.
Är så jäkla förtjust i livet just nu.


Dag 6 Fem av dina främsta förebilder

Det här har jag i princip redan droppat litegrann
Men ok. Beyonce för att hon är så jävla kool gör sin grej vill mycket. Hon brinner men talar också om att det är jobbigt. Hon är självständig och stark. Men visar också en känslig sida i freakin love her. Hon är begåvad men ödmjuk. Hon är en inspirationskälla.
Bridget jones- the sister i never had. Allt man själv gjort som är illa pinsamt eller jobbigt kan skrattas bort med denna karaktär. Hon har alltid gjort något värre och i slutändan är det inte så jävla illa för man är bara människa. Hon är ärlig men lättsam.
Mamma. Vilken klyscha men jo. Hon är stark och bra och har fått mig att växa upp som självklar feminist. Lärt mig att stå på mig. Alltid varit positiv. Aldrig fått mig att tvivla på hennes kärlek. En tanke som jag haft svårt att lägga åt sidan var när jag var nitton år och tänkte nu nu i denna ålder var min mamma gravid. Ensam. Med trassliga barndomsförhållanden inget riktigt band till någon. Gravid med okänd. Nitton år. Står på sig väljer att behålla barnet och klarar sig genom allt sen med ett barn och ett ansvar i 18år. Egentligen fortfarande. Herregud. Jag är imponerad och tacksam för all kärlek jag ständigt får. Hon backar upp mig och bryr sig kravlöst.
Nina simone alltså vilken kvinna. "all i want is equality for my sister my brother and me" För att hon var intelligent och kämpade för sin sak. För att hon var en stark underdog. För att hon sa emot när det behövdes. För att hon gick före så många andra kunde gå efter. För att hon uttrycker sina åsikter på sätt alla kan förstå.
Patti smith. Jag har lite svårt för den kvinnans musik. Hon är duktig och sådär men aldrig varit riktigt spelats i min ipod om man säger så. Men läste just kids tillslut. Nu i indien. Och jag rekommenderar den varmt och starkt. Herregud. Jag och fanny grät som små barn till den. Så klok hon är, så lojal, så trogen, så ärlig, så snäll? Jag blir inspirerad. Jag tror på mänskligeten pga såna som patti. Jag förundras av hennes ödmjukhet och känner också att man klarar sig genom allt. Och man gör ju verkligen det. Och son hon vågar älska. Det är modigt.
Att det inte är några män med på min lista? Någon som jag tips? Jag har svårt att identifera mig och se upp till en man tror jag. Finns mysmän som erik haag och jamie oliver men de klingar inte rätt med ordet förebild för mig.
Jag har svårt att komma på någon. Kanske jay-z litegrann speciellt nu när han vägrade ställa sig upp och applådera när alla andra gjorde det åt chris brown. Pga att chris brown misshandlat rihanna. Inte så insatt men läste det någonstans. Men men så är han ju ihop med en av världens bästa kvinna och u know what they say. Bakom varje... Nä. Kram
Sen bridget jones? Haha iofs om man får göra så, ha karaktärer som förebilder så hittar jag nog någon man typ neville longbottom. Lite förbildig.
Jaja.


nuvarande hårlängd känns för långtråkig. haft förlänge. redo för törnrosahår. väx nurå, pls.


MÅR SÅ JÄKLA BRA. hej hittade en gammal pic


Dag 5 Sex saker du verkligen vill ha

Förmågan att spara pengar kanske
Annars just nu en mixer, en tekanna från granit, löpartights svarta som är sköna och ett par klackskor för att dra the shallow things. (går ej ihop med ovanstående punkt)
Jag vill däremot verkligen ha balans!
Jag vill ha mer tålamod.
Jag vill ha massa pengar så jag kan besöka alla platser jag vill. Gah.
Kärlek.


Dag 4 Sju saker du önskar att alla visste

Att alla människor är lika mycket värda
Sju gånger om önskar jag att alla visste det.


Och justja

Btw. Jag ser i efterhand att jag ofta råkat skriva ett stavfel av bara farten eller böjt ord fel. Kanske skrivit fel ordning och dylikt. Men det är ingenting jag kan ändra från min iphone och eftersom det enda internet jag har numera är telefonens så får jag se lite extra dum ut. Men skitsamma. Fick min fina gamla spicegirlskopp av mamma för någon dag sen. Ni vet säkert redan hur det ser ut här, det är jag och koppen i ett par varma tofflor i mitt kök med en morgonspellista (där nina simone) självklart ingår. Dricker kaffe och tittar ut mot solen har en oplanerad dag framför mig. De dagarna är de allra bästa. En macka och omelett. Godmorgon söndag.


Dag 3 åtta ovanor

Dag 3 Åtta ovanor
Tycker det med ovanor känns svårt att komma på för de är så himla inrutade och säkert miljontals fler men utan min vetskap typ. Men jag försöker:
-Jag räknar alltid hur många timmar jag kommer få sova i förväg samt blir stressad över det. Förövrigt enda gången på en dag jag brukar bli stressad. Men kan därför inte sova.
-Jag kan - haha - håll i er. Sluta läs. Nu. Snyta mig i handen under rinnande vatten då min näsa är så känslig och torr så är jag förkyld kan det krisa sig. Den iden fick jag av fotbollsnina. Hon berättade också något om att äta ett rått ägg. Känner direkt avsmak och nej. Men snyta mig direkt i handen nemas problemas haha.
-Annan ovana är väl lathet blandat med drömmar och ba ren bortkoppling från världen hej ingen självdisciplin nämligen försova sig. Det var lääänge sen nu men jag har en historia av att försova mig ofta och länge. Får en väldigt skamfylld och obehaglig känsla av det som sitter i från barndomen
-Sover jämt med ögonlapp. Har vant mig med att ha något mjukt och skönt tryckt mot ögonen och sover sämre utan. Det känns tråkigt och konstlat.
-Min hållning är förresten en ovana. Stödjer fel på benen, står inte på hälarna ej rak rygg osv. Men jobbar på det.
- annan ovana är att glömma bort saker, glömma mobilen på jobbet en fredag, eller vara utelåst en hel dag för att nyckeln ligger någonstans jag glömt att jag lagt den på och tror jag tappat den, glömma det mesta faktiskt. Men har alzheimers i släkten.. Så. Japp.
Nu får jag tänka riktigt ordentligt. Det är klart att jag har två ovanor till men lever ju med dem så det kan bli lite svårt att identifera. Kanske ska fråga någon kompis om de märkt något särskilt.
-
-
Nä två fick uteblev. Men 6ovanor räcker gott och väl.


Dag 2 Nio saker som gör dig riktigt arg

-Nummer ett är helt klart orättvisor och där finns mer än nio arga konflikter/bekymmer/situationer att hämta.
-Men det gör mig arg när min chef utnyttjar sin position och bara är allmänt dum för att hon kan och jag är i beroendeställning till henne
-Det gör mig arg när jag får höra att vänners pojk/flickvänner varit dumma och mina vänner fått acceptera
-Jag blir arg bara jag tänker på sl. In i det minsta. Därför ska det bli slfritt för min del så snart så snart. Jävla överprisade överbefolkade skitbolag.
-Det gör mig arg när människor inte tar vara på sina barn och ibland när de tutat i barnen dumma värderingar. Typ att det är ok att slåss eller något som är tydligare: jag är kille stark och stor och tjejer små ynkliga som ska leka med dockor och jag får vara dum mot. Nej det funkar inte så en barnkropp är en barnkropp som ska få känna sig obegränsad med nyttiga roliga valmöjligheter.
Eller när de sagt till sin 8åring: kvinnor ska äta bara sallad.
-Politik gör mig arg. Som han som sa att "vi har köpt lägenheter till våra barn, det är bra det kan alla göra" aaaaaaaaa... Jag har förträngt hans namn. Det är ändå inte värt att komma ihåg. När mona sahlin avgick annan hemsk dag, och alla sorgliga tillfällen som när vi går med i eu unionen eller apoteket säljs ut. (låt inte det hända med systemet)
-Ideal gör mig arg. Att alla är ätstörda. Vi lever bara ett liv och det viktigaste är inte att må bra med livsglädjen i behåll utan att det är att vara smal? Vi accepterar skyltdockor med revben. Man är lite dummare om man är tjock osv. Det här är helt ohållbart sorgligt och något jag kan tänka mig att jobba med eller ska man säga mot? I framtiden. Det är synd om oss alla som har tankar som upptar för mycket tid och kraft istället för att leva. Det gör mig arg att mAn vet att man har påverkats, vill bara krama tonårsjasmin och banka in lite vett.
- det gör mig arg när människor är otrevliga och typ letar konfrontiationer mest för att de människorna snor så jävla mycket energi som man hellre behåller och de är svåra att bemöta. Usch. Tuben är en plats för sånt ibland.
- det gör mig såklart arg när jag tänker på människor som tryckt ner mig, förminskat mig och jag inte haft självkänslan där utan nästan trott att det är ok. Att människor kommit undan med sånt. Trycka ner en i ens fotsulor och man bara sväljer. Nä. När jag tänker på att många befinner sig i såna situationer blir jag både arg och ledsen.

Men. Vilket deppigt inlägg det blir om man jämt ska vara arg. Fast det är bra och nyttigt att vara arg också. Det bäddar för förändring.
Jag tycker ändå jag har mer hopp än ilska. För så fort jag är arg är det någon som gör en god gärning, eller jag blir rörd av någon eller påminns om något vackert minne. Och så väger det över den där argheten. Det är en skön känsla ändå. Det finns mer bra än dåligt.


En lista snodd av elina som jag arbetar mig igenom.


Dag 1 Tio saker du vill göra innan du dör
-Jag vill besöka alla platser jag drömmer om. Och det är bannemig många. Och då ska jag verkligen njuta av dem.
-Jag måste såklart lära mig spanska. Väl. Det sitter i själen liksom och det kommer, jag vet det.
-Jag ska bli riktigt jävla kär
-Och snurra ihop med att föda barn kanske
-Jag tror men vågar kanske inte men tror ändå att jag måste hoppa fallskärm hehe tänker på det redan nu!
-Jag ska lära mig åka skidor tror att jag äntligen har modet
-Utmana mig själv och mina rädslor.
-Inspirerad av elina: (iofs hela listan snodd från henne haha menmen) bo i en annan stad. Som blir som hemma dårå. Skulle den staden ligga i europa skulle det nog bli någon av följande: barcelona, lyon, köpenhamn eller budapest.
Annars? Buenos aires, rio, san fran och om man skulle våga: beirut.
-skaffa körkort. Inga praktiska skäl bara av tanken på känslan att få köra bilen på helst öde vägar och ha den mest kraftfulla musiken på. Du vet inte vart du ska eller hur långt borta det är. Bara åka. Någongång ska jag det. Därför är körkort nödvändigt.
-lära mig ett instrument någorlunda bra. Känns nästan pinsamt när man inte kan, för alla har ju möjligheten bara man vill och vem vill inte kunna bemästra ett instrument?
nu vart det tio tillslut. Skönt. Gillade den här listan den var utmanande men rolig så nu kör vi.


Urban

Vill jämt och ständigt börja mina inlägg med ordet: livet. Bara så.
Ah. Är chockad över hur lätt allt känns fast det är så kallt ute, jag precis blev luspank efter bokning av köpenhamnresa och middag på urban deli.
Kanske är det för att jag är på rätt väg mot min balans. Jaja ska inte snurra in mig på det.
Köpte mitt första rosa block idag. Ville väl utmana mig själv med att ha någonting rosa eller jag vet inte dessutom från ordning och reda för att det var rea - så nu har jag en träningsdagbok och ja egentligen min stolta bok för mig och bara mig fylld av mål, gjorda pass, känslor innan och efter träning och så vidare. Bästa investeringen. Jag behöver skriva ner. Överbelastar mitt huvud annars. Glömmer bort hur mycket ja har svettats annars. Klarar inte rutiner annars. Så det blir en utmärkt lösning.
Och innebandyn helvete vad svårt och utmanande men nu kör vi. Ett gott skratt över att jag och julia åt middag typ 40min innan och nästan grät över hur mycket håll vi nästan skulle få när vi skulle springa runt på innebandyn i två timmar haha.
Längtar tills allt blir ännu ljusare. Vart så nöjd idag på min dagliga prommis från karlaplan till skanstull när jag slutade fyra och det var ljust ute. Tänk vad sånt gör för en. Mötte upp fanny och käkade så gott så gott ba umgicks och pratade och planerade. Hade det allmänt jävla gött. Saknade indien tillsammans. Sen hem lite rödvinsberusad.


Och förresten

Söndag. En som vanligt bra söndag. Känner mig stark efter gårdagens styrketräning. Gröten smakade lite bättre idag, och jag tog det riktigt lugnt på morgonen. Alla mina vänner var för bakis tror jag för frukostklubben. Vi får nog köra middagsklubben istället om det ska bli något. Jag tycker själv det känns segt att ta sig iväg på mornarna. Halva grejen med helgen är ju en seg och stressfri morgonstart.
Nu är jag iallafall påväg in till stan. Ska möta upp julia och gå i alla sportsbutiker jämföra innebandyklubbapriser samt se vilka shorts man trivs i bäst. Känns väldigt roligt. Jag hoppas att jag blir grym på innebandy. Är skitnervös inför det här. Men jag ska fan utmana mig själv. Skönt att julia hakade på. Två rookiesar istället.
Tänkt på det där ännu mer om att hänga m folk som ger en energi istället för att ta. Och jag ska verkligen verkligen fokusera mer på det. Bara vara med folk som inte ifrågasätter att ja skiter i fest för min hälsans skull ett tag. Om någon ser mig som tråkig behöver vi inte hänga. En vänskap ska vara starkare än olika livsstilar.
Nu vill jag verkligen satsa på en balans i mitt liv med sund kost, kul träning, umgänge för att skratta och må bra, samt styra upp planering typ. Känns som att jag är på jäkligt rätt väg.
Och jag blir så glad av alla vänner som uppmuntrar mig som hjälper mig må bra, stöttar mig och som hänger med mig ibland på helgerna ändå. Puss!
Såhär fin är förresten min morgongröt haha


en del lördagsbabbel

Vilken sjuhelvetes bra dygn jag har haft - efter jobbet igår så åkte jag och tone och spelade badminton. Det var väldigt roligt, speciellt vurpan jag gjorde på planen och vurpan tone gjorde när vi lämnade rackethallen. Tone bjöd sen på middag hemma hos mig. Det var nämligen hennes tur och eftersom hon bor way out landet och hade en sjuk pojkvän så blev det hos mig. Det var sjukt gott fick smaka de där omtalade hälsonudlarna haha. M kokosmjölk och lövbiff till det. Väldigt bra fredag. Och imorse då så vaknar jag vid åtta för att få lyssna live på christer i p3. Jag smsar in till programmet men de ringer upp och herreminje vad nervöst det blev jag babblade på om gröt och vet inte vad. Hemskt. Sen tog jag en morgonprommis och passade på att hämta mina nya clarks. Wii. Har köpstopp men det är ett undantag för dem var så billiga. Så sitter här nu med materiel lycka, lite endorfiner, och ba skön känsla över att få saker gjorda. Har slängt in en maskin tvätt också. Åså två koppar kaffe på det. Idag ska jag träna sen ut och äta med fanny. Hela min helg är precis som jag vill ha sen. Söndagen- nystartade frukostklubben till bakverket och sen åka till decathlon med julia för att köpa mig en bandyklubba och ett par shorts. På måndag börjar jag på innebandy och jag är så nervös så att jag nästan dör. Men jag är glad över att jag tar tag i saker jag vill göra. Det är så det ska vara jag har äntligen slutat sitta och vänta på livet. Å vilken klyscha nämen då avslutar vi det här med en hälsning från mitt kök och nina simone som vanligt då. Kram
Ps imorse var det kallt:


Boye:

Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd


mfree tibet

det är sjukt hur livet kan vara så lätt ibland allting bara faller på plats ordnar sig ofta åt de bättre.
sen vänder det. allt blir en bombnedslag och man får andas tre gånger innan man orkar göra någonting för allting bara skiter sig ändå.
bara man inte glömmer bort sig själv och att det vänder igen och allt det värda bra väger tusengånger tyngre varenda skratt är värt alla dina gråtattacker. osv.
har ett nytt försenat nyårslöfte kan låta banalt men kommer för mig som är en sån jävla känslomänniska bli jättesvårt nämligen: om jag bestämmer mig för något och ja, planerar det så ska jag utföra/göra det oavsett hur jag känner mig. man kan inte alltid gå på känsla.
onsdag. vad skönt. vårdcentralen och sen göra vad jag vill. har äntligen sagt upp mig från jobbet. sista månaderna nu då. det känns ofantligt skönt.
nu när jag kör något slags nyktert liv i cirkus två månader så planerar jag helgerna för att kunna göra roliga saker ändå. i helgen blir det middagar, kickboxning, frukostklubben och promenader. förhoppningsvis är det litelite varmare då.
mina två förebilder i livet förresten: beyonce och bridget jones. Frågor på det? Haha. Kram
Och förresten mina två besattheter i musikvärlden since forever men mycket nu: nina simone och brian jonestown massacre. ah så bra. bra komplement.


RSS 2.0