mitt julaftonsinlägg som jag trodde publicerades då

Julafton. Morgonyoga, väldigt skönt.(gud vad tjatig jag börjar bli men det känns ju så skönt!) Sen promenad med fötterna i vattnet till home där vi avnjöt en långbrunch, så lång att vi ligger i hängmattorna nu efteråt, julfina och julmätta. Varsin bok ett avslappnat humör himalayan vatten dagen till ära. Det här är en julafton utan stora paket som alla andra julaftonar i mitt 20åriga liv ändå har kretsar kring. Det är skönt att klara sig utan, att det handlar om annat i år. att det matriella inte är världsviktigt och jag tänker mig att jag kan skriva en annan slags önskelista i år.
Kära tomten
Det här året har varit nyttigt och värdefullt för mig. Jag är inte längre saker jag äger. Jag önskar mig mer ett år med leva för stunden ögonblick, att jag lär mig njuta så mycket som möjligt här och nu istället för att tänka sen. Jag önskar mig också ett mod att våga saker i större utsträckning och inte vara så fast i trygghet jämt. Och jag vet att jag fick lite mod förra julen för det har planterats ett varför inte i mitt huvud och jag har prövat och vågat mycket nytt, utmanat mig själv och klarat mer än jag trott.
Jag önskar också att jag alltid tror på mig själv och mina möjligheter och inte slår ner mig själv ibland, förlöjligar mina egna ideer och tvivlar. Som ju ibland händer. Jag vet inte det sätter faktiskt för många käppar i hjulet. jag vill tro mig själv alltid och helst aldrig vara taskig mot mig själv.
Jag vet att jag nu kanske kräver mer på min önskelista än någonsin men det kanske är okej eftersom det hela är en önskan till och från mig själv.
saker som är svårare som jag önskar mig är helst inga ensamma människor idag (eller någonsin), att människor skrattar mycket och uppskattar sitt sällskap om de har nått om inte kanske är så starka att de njuter av sitt eget, att gråt inte förekommer, att alkohol inte spelar julens huvudroll, att människor delar med sig även till främlingar och inte bara sluter ett hårt grepp om sin familj i juletider osv. men det här är att önska för mycket tror jag. och alla vill väl att alla har det bra. nästan naivt att skriva upp det. och dessutom vill man det ju inte bara över jul utan såklart alltid, det är väl bara det att man har lite tid att reflektera nu.
hur utdraget blev inte det här.
solen lyser, hängmattepausen känns avklarad, nu ska vi vandra iväg och införskaffa badmadrasser att flyta runt på i solen. ha det så bra. känns väldigt underligt nästan ironiskt att skriva det; men god jul. kram


varkala

att förklara indien är ju helt omöjligt, ja försöker greppa allt men förgäves. igår satt jag och fanny och försökte sätta ord på indiska människor för att beskriva dem. men det var i princip omöjligt i kom fram till - egensinniga, unika, egendomliga, chockerande, speciella och så vidare.
men det är ju lite charmen. idag mötte vi upp min mamma som kom ner med plan till kerala. flygplan känns som tårdrypande lyx mot vår hemska tågupplevelse ner till kerala. holymoly. om jag inte hade behövt använda badrummet så mycket hade det var lite mer hallelluja men eftersom jag hade min favoritkvinnovecka så vart det frekventa besök och det värsta, avsolut värsta, men ändå skrattretande var på morgonen när jag akut behövde besöka det lilla hålet aka toaletten så utspelar sig följande.
jag:fanny godmorgon förlåt för att jag väcker dig men jag behöver verkligen toalettpappret
en mycket yrvaken fanny: förlåt så himla mycket men jag tappade det i hålet
jag: va vadå jag fattar inte
fanny: asså när jag gick på toaletten åkte det schvish ner i toaletthålet förlåt förlåt så vi har inget toalettpapper
jag:.....
fem minuter senare skrattgråter vi tillsammans.
hursom. man har väl varit med om det mesta! härdade. fast inte en enda kackelacka. och kerala är en av indiens häftigaste delstater - kommunistiskt, mest jämställda platsen i indien, bra utbildningssystem osv och allt detta märks tydligt dessutom är det mycket mer strukturerat och organiserat mycket bra även för en ostrukturerad svensk som jag. vi har landat där vi ska spendera nyår nu också efter backwaterstur och mat hos en familj serverat på bambulöv och så indisk festival i alleppey. varkala som vi hamnat efter två hisnande bussturer är inte likt mycket annat, lugn och ro mycke hundfritt, konstiga rickshawdrivers, dramatiska klippkanter med stup som inte är att leka med, stormig vatten, sol i moln, strand en lång trappa ner och restuaranger och boende här uppe på klipporna. precis vad vi behöver alltså efter all överhettning,det är otrolgt påfrestande med värmen. och att få gå i affärer utan massa köptvågsångestkänslor. livet är väldigt fantastiskt, tänk att man har möjligheter att göra sånt här det uppskattar jag abnormt mycket.
nu ska jag återgå till hundraåringen som klättrade ut genom fönstret och försvann.
obs glömde nämna att lonely planet är min bästa vän from now on. trodde inte guideböcker var något för mig men den har varit otroligt hjälpsam och gjort mig mycket tryggare. kram
och gott nytt år snart ju.


fina lagom till jul

vi bor ju med wifi i vår hydda. men det funkar typ inte att lägga upp bilder, så blir lite tråkigt här. men ändå.
idag gjorde jag bland det obehagligaste jag gjort sen jag kom till indien - pedikyr. herregud hon skrubbade sönder mina fötter. nu är dem som två lena känsliga små babyrumpor så det var det värt. senare blir det manikyr och en dusch med kokosnötsolja vi köpt extremt billigt här. allt för att vakna fräscha och fina på julafton som ju blir någon slags fantastijulafton. våra julklappar till varann är ju köpta, jag måste bara slå in min i lite indiskt tidningspapper. vi ska börja julafton med yoga för att det var fantastiskt och så har vi bestämt oss för att äta veg sizzlar och gå på silence disco. god jul om vi inte hörs innan. puss


vi tar det väldigt lugnt

gråter tillsammans när vi läser ut patti smith boken i vår lilla hydda. går med backpackersväskor för att uppgraderaboende, betala lite mer för att komma ifrån träsängen. efter två uthärdade nätter var vi jävligt tacksamma när vi installerade oss i det nya. firat med massage idag. igår åt vi det godaste vi någonsin ätit: veg sizzlar. imorgon ska vi pröva yoga 07.30.
idag har vi gått och handlat varsin julklapp till varann. börjar tycka det känns lättare att pruta, här kör alla med look my friend och så ror man hem det.
julafton blir lustigt men bland de bästa julaftonar. första gången utan mamma, men att få fira jul med fanny som ger mig magknip av skratt är något att se framemot.


kan med glädje meddela att vi har hittat hem

nu vet vi vart livet ska spenderas. har hittat jordens mest fridfulla plats. det är tyst lugnt få turister hängmattor. vi bor i en hydda för under femtilappen per natt. havet är stilla människorna är inte så säljiga. livet har fått en stillhet. och vill man göra något kan man kolla på delfiner eller göra yoga i soluppgången. massage, pool och wifi finns fast inte på det där turistiga sättet utan pool och wifi finns gratis på ett ställe där man sitter på kuddar på golvet och äter mat. musiken som spelas är blandad. nu hamnade vi på ett reggaeställe. vi har beställt vegetarisk mat(vi är vegetarianer här) och njuter tillfullo. annat går inte.
vi har kommit till ro efter att ha lämnat allt hektiskt-som också har sin charm.


möt min indiska vän


namaste-

indien alltså. jag tänker ständigt: det kommer vara som i thailand men motbevisas jämt. chockerande men nyttigt och roligt. snälla människor, för många cigaretter helt plötsligt, minigrisar och otroligt mycket kossor. billigt och elefantridning. många intryck. imorgon ska vi till världens lugnaste finaste strand och bo i hyddor. nu blir det åka i luften efter en båt. hjälp.
alla livschockar här! väldigt roligt att åka tåg, tågvärden blev kär i mig och ville uppgradera oss till första klass. vi har fått se indiska framträdanden, skrattat så vi dött, ändrat planer, hoppat av ett tåg i panik. tagit det lugnt slösat pengar köpt oljor gått tills skorna gått sönder. osv


det är lucia idag och jag klev upp till ett becksvart mörker, lämnade stockholm och möttes av en solnedgång i wien.

-


helgen som var. på södrateatern, svartklubb och i klätterställningen i björns trädgård.


han tuggar kex åt alla duvor


ingenting att skriva riktigt

det kunde inte varit mer rätt än att åka bort nu. det ska bli så jävla skönt. älskar att jag lärt mig njuta med åren. packar nu och inser hur lätt det känns, indien känns som att äsch, ta med lite lite för ingenting behövs riktigt. eller så får jag äta upp de orden. jaja. jag tänker iallafall packa lite njuta må bra göra som jag vill och jag ser så jävla positivt på min hemkomst sen också. våren är redan uppmålad i mitt huvud. jag kom in på filmmusik kvällskursen tillexempel. ska bli skönt att rensa tankarna och komma hem redo med massa energi. (herregud jag verkar vara fyrtio år gammal eller nått,men jag trivs och mår bra. iallafall) dricker koleramedicin just nu och laddar över bilder från kameran. gör plats för nytt.

ohoo

jag är så stolt över mig själv. mycket litet för världen men mycket stort för mig att bara tro på mig själv. bestämde mig nämligen för att springa 5kilometer. det gjorde jag och hade orkat mer men fick skoskav. men är så jäkla stolt. jag har nog sprungit 5kilometer några gånger (nä, kanske aldrig utan att stanna) men aldrig riktigt vetat om det är så eller ej, dessutom har min inställning inte varit att jag kan. men jag kan och jag är jävligt bra. är så sjukt nöjd. kändes lite som ett litet delmål. nu fortsätter vi såhär. vill man någonting tillräckligt mycket så kan man. som cigaretter. herregud jag vill ju sluta jämt, har slutat så ofta att vänner slutat lyssna på det örat, men om man tänker på det har jag nog haft längre uppehåll än varit rökare. det här året tillexempel. är verkligen ingen rökare längre. och det känns skönt.

i got life--

Got my hair. Got my head Got my brains, Got my ears Got my eyes, Got my nose Got my mouth, I got my smile I got my tongue, Got my chin Got my neck, Got my legs Got my heart, Got my soul Got my back, I got my sex I got my arms, got my hands, got my fingers, got my legs, got my feet, got my toes, got my liver, got my blood.. I've got life, i've got my freedom i've got life I've got life and I am gonna keep it I've got life and nobody's gonna take it away I've got life så förbannat bra.

Befinner mig i något slags mellanting

Och promenerar vid vattnet


-

jag undrar om man blockerar sina tankar. gick på en morgonpromenad vid vattnet imorse och fick äntligen tid att tänka. är det så, kan man blockera sina tankar för att man befinner sig i vissa miljöer typ hemmamiljö? jag vet inte.

nu flyttar jag. allting redo, hem till boet innan indien. har packat alla sommarkläder. förbereder. lever. göra spellistor. ska bli såhär brun igen.


RSS 2.0